Lezing: Innerlijk Leiderschap – onze weg naar Vrijheid
Oene Hofman
is bewustzijnscoach. Hij is tevens voorzitter van de Stichting In-zicht te Joure.

Door de eeuwen heen is leiderschap altijd een bepalende factor geweest voor het welzijn van familie, stam of volk. Sommige leiders, zoals Alexander de Grote, hebben een enorme invloed gehad op een groot deel van de toenmalige bekende wereld, maar de mens zelf heeft ook leiderschap nodig over zijn/haar eigen leven. Dat noemen we Innerlijk Leiderschap. Innerlijk Leiderschap is het vermogen om je leven zodanig vorm te geven dat dit het beste past bij je eigen talenten, vaardigheden en passie. In deze lezing gaan we in op het belang van Innerlijk Leiderschap en hoe je met zelfinzicht en bewustwording dit kunt ontwikkelen. Na de lezing heb je inzicht gekregen in de kracht van Innerlijk Leiderschap en hoe dit kan leiden tot een steeds grotere innerlijke vrijheid.

Entree: € 18,- incl. koffie/thee

Vrijdag 22 februari - Aanvang: 19.30 uur


 

Lezing: Bosnische piramides zetten de geschiedenis op zijn kop

Ard Pisa is onderzoeker en auteur van o.a. het boek: “Wat Angelina niet wist maar wel had moeten weten”, waarna hij een veelgevraagd spreker is geworden.

In zijn allernieuwste lezing spreekt Ard Pisa op inspirerende wijze over de Bosnische piramides.

Wat als de geschiedenis van de mens anders is dan we hebben geleerd?

De evolutie van de mens is een vaststaand feit zegt men, maar is dat wel zo?

Dr. Osmanagic ontdekte in 2005 een vallei met een aantal piramides in Visoko.

In de zomer van 2017 is Ard Pisa samen met zijn gezin zelf naar de Vallei van de piramides afgereisd om met zijn eigen zintuigen te beleven van wat daar is en de betekenis ervan te achterhalen.

Wees welkom bij zijn allernieuwste lezing over de vallei van de piramides in Bosnië. Een inspirerende avond over de geheimen van het tunnelsysteem onder de vallei, de feiten over de Bosnische piramides met wetenschappelijke onderbouwingen die door 55 toonaangevende wetenschappers uit 10 landen werden erkend plus de achtergrond over de ontdekker dr. Semir Osmanagic en het persoonlijke ervaringsverhaal van Ard Pisa in Visoko.  

Kunnen alle geschiedenisboeken de prullenbak in?

Entree: € 18,- incl. koffie/thee

Vrijdag 29 maart - Aanvang: 19.30 uur


 

Paranormale avond: Helderziende waarnemingen met waskaarten

Ben Paus maakt thuis intuïtief met behulp van zijn gids waskaarten met teksten voor de aanwezigen. Zijn zelfgemaakte kaarten met boodschap zijn vaak een verheldering van een situatie, zodat de kaarten de ontvanger langere tijd behulpzaam kunnen zijn door de liefdevolle energetische uitstraling ervan. Het wordt wederom een avond vol verrassingen met een lach en een traan.

Als je een foto van een overledene mee wilt nemen, dan kan dat ook. Let wel, geen sieraden, alleen foto’s van overledenen dus geen foto’s of sieraden van nog levende personen.

Entree: € 18,- incl. waskaart en koffie/thee (iedereen krijgt een boodschap)

Donderdag 18 april – Aanvang: 19.30 uur


 

Healingavond voor de tranen van onze voorouders

Maarten Oversier werkt inmiddels 20 jaar als reïncarnatietherapeut en heeft ruime praktijkervaring opgedaan in het werken met ‘de tranen van onze voorouders’. Vanzelfsprekend levert het werken hiermee niet alleen een bevrijding op, maar ontstaan ook fundamentele inzichten in familie-samenhangen. Maarten heeft diverse leraren gehad, waaronder stamoudsten en medicijnmannen uit de Noord Amerikaanse en Canadese Indiaanse bevolking. Zij vooral hebben hem geleerd over het belang van het werken met de voorouders en het uitdragen van deze kennis in de huidige tijd van immense veranderingen. Maarten geeft al jaren lezingen, trainingen en workshops over deze onderwerpen in binnen en buitenland.

We leven in een zeer rationeel ingerichte maatschappij, waarin jammer genoeg weinig bekend is over hoe pijnlijke gebeurtenissen die zich in de voorgaande familiegeneraties hebben voorgedaan, doorwerken naar de volgende.

Vooral deze onwetendheid maakt dat we niet beseffen dat we allerlei sluimerende energieën meedragen uit onze families. Energieën die we kennen in emoties zoals verdriet, frustratie, boosheid, zwaarmoedigheid, uitzichtloosheid, drammerigheid, verinnerlijkte schuldbelevenissen enzovoorts. Het is niet zo dat onze voorouders per definitie ‘de oorzaak’ zijn van deze zaken. Dat het echter nooit geuit of verwerkt werd, heeft tot gevolg dat het in de familie ‘opgeslagen’ is. Wie vervolgens incarneert in deze families, kiest er op een bepaald niveau voor om ook deze belastingen mee te nemen in meer of mindere mate. Daar zijn op ‘zielsniveau’ allerlei aanleidingen voor. Deze healingavond is bedoeld om meer besef en inzicht te creëren in deze samenhangen. Om te leren herkennen hoe zaken overgedragen worden en hoe wij daarmee kunnen werken.

Het onderwerp mag dan pittig zijn; met een dosis humor, moed en hoopvolle perspectieven zijn hele mooie dingen te bewerkstelligen!

Entree: € 18,- incl. koffie/thee

Donderdag 9 mei - Aanvang: 19.30 uur

 


 

Lezing: De TomTom van je Ziel

Geert Kimpen is schrijver van de bestseller “De kabbalist” (uitgegeven in meer dan 15 landen) en de boeken: “De geheime Newton” ; “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”. Zijn nieuwste boek heet: “Het meisje dat aan de oever verscheen”, daar gaat deze lezing over.

De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden.

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen. Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kan raadplegen en die je kan aanhoren via de onzichtbare kabel waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog. Zou je dan je leven zoals het zich voltrekt niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Hoe kan je contact met je ziel maken als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als jij je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

Duik samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Laat je meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Locatie: Bibliotheek Emmen

Deze lezing wordt in samenwerking met de bibliotheek Emmen georganiseerd.

Entree: € 12,-

Vrijdag 17 mei - Aanvang: 19.30 uur